Dijital Pazarlama’yı Hafife Almamanız İçin 7 Kanıt

Dijital Pazarlama gibi bir önemli bir sektörün ülkemizde ki yeri maalesef zayıf. Bu sektörün ciddiyetliğini arttırmak adına sizlere 7 adet kanıt sunmak istedik.
21. Yüzyılın ortalarına doğru giderken, internet çağının alev almış dönemlerindeyiz. Daha öncesinde sektörün lideri, geleneksel medyaydı. Gün geçtikçe geleneksek medya kadar artık dijital medya da trend durumda. Pastadaki dilimler gittikçe artıyor ve biz de bu pasta dilimlerinin biri olma çabasındayız.
1-İstatistikler
- Yapılan araştırmalara göre, dünyadaki nüfusun %57’si internet kullanıyor. Yani 4.388 milyar internet kullanıcısı mevcut.
- İnternette ki kullanıcıların %92’si video izleme siteleri kullanıyor. %58’i internet üzerinde televizyon içeriklerini izliyor.
- Toplam nüfusun %45’i, yani toplam 3.484 milyar sosyal medya kullanıcısı mevcut.
2-Hedef Kitle

Dijital pazarlama işlemlerinde hedef kitlenize uygun seçimler yapabilirsiniz. Demografik bilgiler, ilgi alanları ve yaş gibi bir çok etken seçilebilir. Uygun içerik ve algı yönetimi ile reklamlar ulaşılması gereken yerlere ulaşır.
3-Maliyet
Geleneksel pazarlama yöntemlerinde ortaya atılan maliyetle tam olarak nasıl sonuç alınacağı bilinmiyordu. Fakat dijital pazarlamada isterseniz müşteri başına ücret ödeyebilirsiniz. Evet, eğer internet üzerinden bir hizmet sergiliyorsanız, tıklama başı ücret gibi seçenekleri kullanabilirsiniz.
Doğru hedef kitle seçimi ile, yapılacak olan maliyeti daha da düşürebilir ve spesifik hale getirebilirsiniz.
4-Yatırımlar
Yapılan yatırımlar göz kamaştıracak cinsten. Her ne kadar 2018 yılına ait kaynakar olsa da, kaliteli ve güncel kaynakları araştırdık.
- AdEx-TR’nin yaptığı araştırmalara göre, dijital reklama ayrılan bütçe 2018’de 2.47 milyar TL olarak belirlendi. Görüntülü reklamlar ise 1.41 milyar TL
- İnternet Reklam Yatırımları Raporuna göre, 2018 yılında dijital reklam harcamaları dünya genelinde 49.5 milyar dolara yükseldi.
- Dijital reklamlarda, %63’lük payı mobil reklamlar oluşturuyor.
- İngiltere Seyehat sektörünün yaptığı açıklama ile 2018 yılında e-ticaret için 42.4 milyar dolar harcandı.
5- Geri Dönüşüm
Dijital pazarlama sayesinde yaptığınız reklamların geri dönüşümlerini izleyebilirsiniz. Erişilen kişilerin davranışların belirleyebilirsiniz. Reklamlarınıza kaç kişi erişmiş? Kaç kişi geri dönüş sağlamış? Hangi kanal daha karlı? gibi soruların cevaplarını alabilirsiniz.
Böylelikle hedef kitle analizini rahatlıkla yapabilir, reklam maliyetlerini git gide düşürebilirsiniz.
6-Yeniden Pazarlama

Alınan e-posta bilgileri ve cep telefonları sayesinde müşterilerinize doğrudan ulaşabilirsiniz. Yeniden pazarlama yani remarketing‘in en çok kullanıldığı kısım ise görüntülü reklam ağları. Kullandıkları sistem sayesinde herhangi bir araştırma yapmış kullanıcıya, başka sitelerde alakalı reklamlar gösterilir.
Örneğin ayakkabı araması yaptıktan sonra diğer sitelerde ayakkabı reklamı görmeniz gibi.
7-Küçük Oynayabilirsiniz
Küçük rakamlarla pazarlama yapabilirsiniz. Geleneksel pazarlamadaki gibi yüksek reklam bütçelerine gerek yok. İsterseniz 20 TL ile bile dijital pazarlamaya adım atabilirsiniz.
Haber ve bilgi konusunda cok iyi bir site yapmislar tebrik ediyorum
Şuan dünyada bulunan en büyük silah sosyal medyadır. Sosyal medyayı etkisi altına alan şirketin batma bir durumu söz konusu bile değil. Sosyal medya pazarlamasını da işinin ehline bırakmak lazım.
Dijital pazarlamanın gücünün anlatıldığı bir makale olmuş başarılı,tebrik ederim