Dijital Pazarlama Dünyası

2020 Dijital Pazarlama Stratejileri

2020 Dijital Pazarlama Stratejileri

Dijital pazarlama 2020’de, hem SEO hemde Reklam Modelleri alanında farklılıklara gidecek. Dolayısıyla yeni stratejiler belirlemenin tam zamanı.

Bu yazıda 2020 yılında kullanabileceğimiz dijital pazarlama teknikleri, stratejilerini ve reklam modelleri hakkında bilgi verdik.

Marka Bilinirliği(Branding)

2019 yılında da marka bilinirliği önemli bir faktördü. Hala da devam eden ve uzun zaman devam edeceği görülen etken diyebiliriz.

Web sayfanızın marka bilinirliğini arttırmaya çalışın. Kullanıcılarınız ile duygusal bağ kurmaya, kendinizi değerli gösterecek algılar oluşturmaya çalışın.

Hem google’dan marka olarak aranmanız, hem de direkt bağlantı kazanmalısınız. Mevcut kullanıcıları bir şekilde sitenize geri getirmeye, yeniden pazarlama yapmaya çalışmalısınız.

Sosyal Medya

Etkisi solmamış ve solacağı görülmeyen bir dijital pazarlama stratejisidir. Sosyal medya, kullanıcılar ile duygusal bağ kurmanın en yakın yollarından biridir. Yapacağınız paylaşımların sürekli hizmet veya satış konularından öte, eğlenceli, ilgi çekici olmasına özen gösterin.

Çeşitli etkinlikler, canlı yayınlar ve mizahlar yaparak kullanıcılar ile yakın bağ oluşturabilirsiniz.

Yeni Web Siteleri

Geçtiğimiz yıllarda Google, bir çok web sitesini haksız yere sıralamalardan düşürdü. Haksız rekabet olduğu için davalar açılmıştı. Sonrasında google, yeni web sitelerine hak tanımaya başladı.

Google, yeni açılan web sitelerine tolerans sağlamaktadır..

Uzun senaryolu bu dijital pazarlama stratejisi ile, bir paravan blog açabilir, kısa sürede trafik kazanarak bu kullanıcılara yeniden pazarlama yapabilirsiniz.

Yeni Reklam Modelleri

İletişim formları 2019’ın son çeyreğinde beta olarak yayınlandı. Yeni bir dijital pazarlama stratejisi olacak bu reklam modelinde, kullanıcıların bilgileri otomatik olarak formda gösteriliyor.

google yeni reklam modeli

Her ne kadarda kullanıcıları korkutacak model olsa da, geliştirildiğinde elbet güzel dönüşüm sağlayacaktır.

Kaliteli İçerikler

2020’de kaliteli içeriklerin üst sıralara geleceğini söyleyebiliriz. Google, var olduğu sürece reklam pazarlamak zorunda. Dolayısıyla içerikler kaliteli olduğunda daha çok ilgi görecek ve Google bu içerikleri üst sıralara çıkaracaktır.

Video’lu içerik sayfalarının %80’i, videosuz içerik sayfalarına göre daha iyi sıralama almaktadır.

İçeriği okuyan ve zaman geçiren insanların, müşteri olma potansiyelleri daha yüksektir. Kullanıcılara ne kadar güzel içerik çıkartırsanız, geliriniz ve sıralamanız o derecede artacaktır.

Aynı süreç e-ticaret sitelerinde de geçerli. Özenle hazırlanmış ürün açıklamaları dijital pazarlama’nın ilk aşamalarıdır.

Tekrarlanan içeriklerden kaçının. Benzer konuları(200-300 kelimelik) 2-3 içerik yerine tek içerikte düzenlemek, radikal başarı getirecektir.

Detaylı, sade, sıkmayan ve renkli bir içerik sayfası, kullanıcıyı çekecek ve içeriği okutacaktır. Aynı zamanda site içi gezinmesine destek olacaktır.

Google gibi düşünmek, işin sırrını çözmenize yardımcı olacaktır 🙂 .

Video Kullanımı

Az önce de belirttiğimiz gibi, video kullanımının oldukça önemli. Youtube, premium özelliğini alıştırmaya çalışıyor. Ücreti bir ortam haline getirmeye de çalışıyor diyebiliriz.

Dolayısıyla google’a, “bu içerik için çalışılmış, özenle oluşturulmuş” dedirtmeliyiz. 2020’de içerik olarak sadece makaleler değil, videolar da kullanmalıyız. İçerik sayfamıza video’yu, video açıklamasına ilgili bağlantıyı ekleyerek güzel bir sonuç almamak mümkün değil.

Yeniden Pazarlamada İncelikler

Bir önceki başlıkta anlattığımız gibi, yeniden pazarlamayı biraz farklı şekilde kullanabiliriz. Örneğin arama yapan kullanıcılar, 30 saniyeden daha fazla süre geçiren kullanıcılar gibi. Gerekli kullanıcıları bir kitle havuzunda kaydederek yeniden pazarlama yapabilirsiniz.

Bu içeriğimiz de 2020 yılında başımıza gelecek dijital pazarlama stratejilerini, tekniklerini anlatmaya çalıştık. İçeriği sürekli güncellemeye çalışacağım. Tüm sektör için güzel bir yıl geçirmek dileğiyle.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

dijitalpazarlamadunyasi.com 2019 | 360 Derece Dijital Pazarlama